De eerste kampioen die dit weekend gehuldigd werd tijdens de KNHS indoor-kampioenschappen is Marjan van der Jagt. De ervaren amazone reed haar Jagers Irish Coffee naar een score van 70.944% in de klasse M1 en bleef daarmee nipt voor Cynthia Eggenkamp met Iwardo A F en Dirk Jan van de Water met Fidelio. Die respectievelijk 70.778% en 69.889% scoorden.

“Ik moest als eerste starten, daar zijn de meeste ruiters niet blij mee, maar in dit geval was dat niet zo verkeerd. Mijn paard wil nog wel eens spanning opbouwen tussen de andere paarden, dus ik was eigenlijk best blij met mijn eerste startplek. Toen was het nog lekker rustig. Hij is zes jaar en nog niet zo heel veel mee geweest en hij vond het best indrukwekkend, toen hij de baan in kwam sloeg hij ook ietsje dicht. Hij kan echt nog veel beter, maar we hebben redelijk op safe de proef door kunnen rijden. Volgende week loopt hij de eerste selectie van het WK voor jonge dressuurpaarden, we gaan gewoon meedoen en zien wel. Voor zijn ervaring is dat heel goed. Hij moet dan wel een ZII proef lopen, een stuk zwaarder dan hier, maar ik denk dat hij er redelijk klaar voor is. Verder gaat hij voorlopig even niet mee en trainen we thuis rustig verder.”

Iedere dag in de wei
In de klasse L2 ging de KNHS titel naar de ook zeer ervaren Saskia van Es. Zij reed de pas vijfjarige vos Jaccardo waarmee ze vorig jaar al reserve kampioen werd in deze klasse. “Het is een van de beste paarden die ik op stal heb. Hij is heel getalenteerd en ook heel slim. Ik hoef moeilijkere dingen maar even te trainen en dan pikt hij het zo op. We proberen hem lekker fris te houden en zijn werk veel af te wisselen. De paarden komen bij ons ook iedere dag in de wei en dat is zeker voor de jonge paarden echt heel fijn”, vertelt de kampioene.

Speciale band
De pas 17-jarige Tom Verhoeven is de nieuwe kampioen in de klasse L1. Tom zit nog een dag in de week op school en is daarnaast stalruiter bij amazone Kirsten Brouwer. Hij rijdt zijn troef Ichiban, die ook werd gefokt door eigenaresse Kirsten Brouwer, nu ongeveer een jaar. “Je hoopt natuurlijk altijd te winnen en we wisten ook wel dat we er klaar voor waren en hebben heel hard getraind, maar het moet eerst gebeuren. Op de laatste selectie hadden we boven de 80% gescoord, dat we hier nu ook winnen is geweldig. Ichiban heeft een hele fijne draf en ze wil het voor mij doen. Ze was niet altijd makkelijk, maar Ik heb ook echt een band met dit paard en dat maakt het heel speciaal”, vertelt Tom stralend.

Uitslag M1
Goud Marjan van der Jagt (Beilen) – Jagers Irish Coffee (v. Bon Bravour), 70,944%
Zilver Cynthia Eggenkamp (Eemnes) – Iwardo A F (v. Dorado), 70,778%
Brons Dirk- Jan v.d. Water (Beesd) – Fidelio (v. Furst Romancier), 69,889%

Uitslag L2
Goud Saskia van Es (Schaesberg) – Jaccardo (v. Desperado), 75,389%
Zilver Kim Noordijk (Werkendam) – D´Joep (v. Desperado), 70,444%
Brons Mara de Vries (Werkendam) – Jalila DVB (Vader Onbekend), 69,833%

Uitslag L1
Goud Tom Verhoeven (Eemnes) – Ichiban (v. Desperado), 73,000%
Zilver Kim Koolen (Luyksgestel) – For Ferrero (v. For Romance), 69,444%
Brons Devenda Dijkstra (Nieuw- en Sint Joosland) – Hero (v. Johnson), 68,722%

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz