De eerste landelijke G-competitie heeft al meer dan 50 deelnemers. Op basis van WeAllRide rijden zij hun proef om in aanmerking te komen voor de finale tijdens The Dutch Masters.

Wie meerijdt met WeAllRide weet het al: van elke 15 euro gaat er 1 euro naar Parapaard. De stichting die zich inzet voor ruiters met een handicap. WeAllRide wilde nóg meer doen. Daarom zijn zij samen met de FPG, The Dutch Masters en ParaPaard gestart met de 1ste landelijke G-competitie. En dat bleek een mooie zet, want het enthousiasme was enorm. Bij de ruiters, maar ook bij de FPG maneges waar zij rijden.

Voor deze ruiters was het de eerste landelijke competitie waar ze aan mee konden doen. Het concept leent zich daar uitstekend voor. Het is laagdrempelig want de ruiter kan de proef gewoon in vertrouwde omgeving rijden, iemand anders filmt deze en stuurt de video naar de jury, die op afstand een score geeft. En dat sloeg aan. Want er deden in een korte tijd maar liefst 50 ruiters mee aan de G-competitie.

Bineke de Vries van de FPG: “Dit is nog nooit eerder vertoond, de 1ste landelijke G competitie, onze (leden)ruiters zijn zo trots dat zij volwaardig mee mogen doen in het wedstrijdcircuit”

De competitie is mede tot stand gekomen dankzij ParaPaard in samenwerking met The Dutch Masters, die het een geweldig idee vonden. Zij hebben zelfs iets heel speciaals georganiseerd voor de deelnemers. Want de zes beste ruiters uit de competitie mogen op vrijdagavond 15 maart tijdens The Dutch Masters op Indoor Brabant de finale rijden, zodat zij een welverdiend podium krijgen. Na deze finale zal de winnaar bekend worden gemaakt. Maar voor WeAllRide is iedereen al winnaar. Want al die ruiters hebben het aangedurfd om mee te doen. Marielle Wiegmans van Sportfonds op naam ParaPaard vertelt enthousiast: “Wij zijn The Dutch Masters heel dankbaar voor dit mooie podium en de kans die de ruiters krijgen op zo’n mooi evenement te mogen stralen”.

WeAllRide is vastbesloten om door te gaan met het organiseren van G-competities. Ze hebben veel mooie reacties gekregen vanuit de ruiters en FPG maneges. Want het is een mooie kans voor ruiters met een handicap te laten zien wat zij in huis hebben.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz