The Dutch Masters-Indoor Brabant, dat gehouden wordt van 14 t/m 17 maart, is de laatste mogelijkheid voor de internationale dressuurruiters en -amazones om punten te vergaren voor de Finale  van de FEI Dressage World Cup™ die wordt gehouden in het Zweedse Gothenburg van 3 t/m 7 april. De combinaties die nog punten moeten hebben wordt het echter moeilijk gemaakt, want de top van de tussenstand starten in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Duitsland komt met een zeer sterk team aangevoerd door Isabell Werth. Werth is de titelverdediger en is daarom automatisch geplaatst voor de Finale. Ze heeft vier kwalificaties gereden en gewonnen met drie verschillende paarden: Lyon met Emilio, Stuttgart met Bella Rose en Amsterdam en Neumünster met Weihegold OLD. Verder starten voor Duitsland de huidige leider van de tussenstand, Helen Langehanenberg en Dorothee Schneider, die nu op een tweede plaats staat in de ranking. Bondscoach Monica Theodorescu zal een keuze moeten maken welke twee ruiters naar de Finale gaan. Er staan momenteel vijf Duitsers in de top 10 waarvan de beste negen van de ranking zich voor de Finale kwalificeren.

 Voor Ierland start Judy Reynolds, die elke kwalificatie beter wordt. Zij eindigde in Neumünster op een mooie derde plaats met haar kleine ruin Vancouver K achter Werth en Langehanenberg. Zij staat nu op een 12e plaats, maar is, doordat er slechts twee van de vijf Duitse combinaties naar de Finale mogen, redelijk zeker van een plaats in de Finale. Dit geldt ook voor de Deen Daniel Bachmann Andersen, die de eerste kwalificatie in Herning won met Blue Hors Zack. Nieuw talent Maria Caetano uit Portugal, die goed presteerde in Madrid en Mechelen, zal het publiek laten genieten van de geweldige passage en piaffe van haar Lusitano hengst Coroado. De combinatie staat nu op een vijfde plaats in de tussenstand. De lijst wordt gecompleteerd door de Australische Kristy Oatley, Richard Davison (GBR), Benjamin Werndl (GER), en Patrik Kittel en Antonia Ramel uit Zweden.

Hans Peter Minderhoud staat momenteel op een vierde plaats in de tussenstand en is dus redelijk zeker van een plaats in de Finale. Hij behaalde een derde plaats in Londen-Olympia en won in Mechelen met Glock’s Dream Boy NOP. “Ik voel geen extra druk. Ik ben redelijk zeker van een finaleplaats. In de voorbereiding komt The Dutch Masters op een goede tijd. Drie weken na Amsterdam en drie weken na ’s-Hertogenbosch is de finale. Daardoor heeft Dream Boy een fijne rustperiode tussendoor.” Hopelijk zet de stijgende lijn van Glock’s Dream Boy door en zorgen zij voor  een mooie verrassing. Verder zullen Adelinde Cornelissen, Anne Meulendijks, Emmelie Scholtens, Diederik van Silfhout, en Thamar Zweistra aan de start verschijnen.

De FEI Dressage World Cup™ Grand Prix wordt op donderdag verreden, aanvang 17.00 uur en zaterdagmiddag kan het publiek vanaf 14.30 genieten van de FEI Dressage World Cup™ Kür op Muziek.

Naast de wereldbekerwedstrijd biedt The Dutch Masters ook een CDI3* en CDI-U25 tour. In de 3* rijden de combinaties een Grand Prix  (vrijdag 12.00 uur) en een Kür op Muziek (zaterdag 11.30 uur). Onder de deelnemers bevinden zich mooie namen zoals Edward Gal, Adelinde Cornelissen, Isabell Werth, Madeleine Witte en Marlies van Baalen.

De jonge U25 amazones rijden hun Grand Prix op vrijdagmiddag 14.00 uur en op zaterdagochtend de Kür op Muziek om 09.00 uur. Beide rubrieken worden gesponsord door Sport Pro Horses. Onder de deelnemers bevindt zich o.a. de Europees Kampioene U25, de Britse Charlotty Fry en de nummer 1 van de FEI World Ranking, de Nederlandse Jeanine Nieuwenhuis.

Volledige overzichten deelnemers in CDI-W/CDI3* en CDI-U25.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz