De Heartbreaker-zoon Hardrock Z die gisteren in Amerika op de online veiling voor 282.000 dollar verkocht werd, komt naar Nederland. De VDL Stud heeft de hengst gekocht en hij komt in Nederland ter dekking te staan.

Online werden zeventien springpaarden geveild van de Venezolaanse springruiter Emanuel Andrade. De vader van Andrade, Alejandro Andrade, heeft schuld bekend aan medeplichtigheid van witwaspraktijken en omkoperij waardoor o.a. huizen, een vliegtuig en paarden werden geveild op initiatief van de FBI.

Hardrock Z is een 16-jarige Zangersheide gekeurde hengst die op de wereldruiterspelen in Caen en op de Olympische Spelen in Rio aan de start kwam. De zoon van Heartbreaker werd geboren uit een Carthago x Rebel I Z-moeder bij fokker Johan Thijs in het Belgische Opoeteren, vlak bij Weert over de grens.

Klik hier voor de veilingresultaten.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz