De beroemde Franse springtopper Qlassic Bois Margot komt in Nederland beschikbaar. Kees van den Oetelaar slaagde erin om de rechten voor de L’Arc de Triomph x Galoubet-hengst te verwerven. De 15-jarige Qlassic Bois Margot heeft jarenlang op het hoogste niveau gelopen met Simon Delestre, met onder andere de overwinning in de wereldbekerwedstrijd van Mechelen. Vandaag heeft het KWPN de hengst erkend voor de KWPN-fokkerij, waardoor hij beschikbaar komt bij Team Nijhof en Arjan Bekkers.

Qlassic Bois Margot is een zoon van de Oldenburgs gefokte L’Arc de Triomph (Landor S x Pilot). Moeder Decibell du Roc is een dochter van Galoubet Z uit een Double Espoir x Ironside xx-moeder. Kees van den Oetelaar ging haar in Frankrijk bekijken: “Ongelofelijk wat een harde en frisse merrie dat nog is met haar 28 jaar! Prachtig dat zo’n merrie uit zo’n sterke stam nou gebruikt kan worden in onze fokkerij. Ik denk dat het een aanwinst is voor de Nederlandse merriehouders, een verversing van bloed.”

Moeder Decibell du Roc van Qlassic Bois Margot

Grootmoeder Source d’Espoir bracht met de SF-hengst Tornado d’Hotot het 1m60-paard Horizon du Roc die in Zwitserse dienst o.a. met Fabio Crotta liep. Haar moeder Coquette bracht de wereldberoemde merrie Nistria van Philippe Lejeune.

De zwarte, 1m72 grote Qlassic Bois Margot heeft mooie prijzen op zijn naam staan. In 2013 en 2016 won hij de Global Tour-wedstrijd in Antwerpen, in 2014 de wereldbekerwedstrijd in Mechelen, in 2016 de Grote Prijs van Bordeaux. Samen met de tweede plaatsen in de Grote Prijs van Geneve, Wenen, Oslo en Valkenswaard en tal van andere klasseringen werd Qlassic Bois Margot een van de best verdienende Franse hengsten.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz