De KWPN-hengst Hometown (Apache x Ferro) gaat zijn carrière voortzetten onder het zadel van Febe van Zwambagt.  Zij is stalamazone bij Diederik van Silfhout, die de zevenjarige hengst eerder uitbracht. Zaterdag verscheen Hometown sinds lang weer op wedstrijd met een mooie tweede plaats in het Z1.

Frans Burgers van Stal Burgers licht toe: “Hometown is immers vanaf zijn tweede jaar non-stop in training geweest voor onder andere de hengstenkeuring, de verrichtingstest en de hengstencompetitie. De lente en zomer van 2018 heeft hij doorgebracht bij Hengstenhouderij Van Manen om wel elke dag te kunnen dekken,en de rest van de dag lekker te spelen in de paddock en de weide. Vanaf september is Hometown weer naar Stal van Silfhout gegaan om de training terug op te pakken. Van Zwambagt is hem toen gaan rijden en er is afgesproken dat Febe hem door kan trainen en ook uitbrengen op wedstrijden.”

“De hengstenkeuring in 2019 vonden we nog teveel van het goede, maar gisteren hebben Febe en Hometown – KWPN Stallion hun wedstrijddebuut gemaakt in Zevenaar met een uitstekende 2e plaats in het Z1. Het is nog even aftasten op locatie, maar de juiste klik lijkt er zeker, dus op naar meer wedstrijden de komende tijd en kilometers maken!”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz