Voor de tweede week op rij hebben Bart Anthonissen en zijn AES-goedgekeurde Mr Blue C (Mr Blue  x Parco) de PAVO Hengstencompetitie voor de 7-jarigen op hun naam geschreven. Nadat ze vorige week al in het Azelhof in Lier wisten te winnen, waren ze gisteravond ook de beste op de Flanders Horse Expo in Gent. De overwinning bij de zesjarige was voor Frederik Dekens met de eveneens AES-goedgekeurde Chaiton F Z (Clinton – F: Dirk en Kathleen De Vidts). 

Anthonissen kreeg met Mr Blue C in de basisomloop aanvankelijk niet meteen het juiste ritme te pakken, maar maakte dat in de 2de fase helemaal goed wat resulteerde in een tijd van 28.86 seconden. De 2de plaats was voor de indrukwekkend springende El Barone 111 Z (Emerald Van ’t Ruytershof – F: Stal Harrie Theeuwes &  Baron De Borrekens) onder het zadel van amazone Rachel Steffen. Zij leken met een scherpe finishtijd van 29.84 seconden op weg naar de overwinning, maar moest uiteindelijk toch nog de duimen leggen tegen Anthonissen. De 3de plaats was voor Jan Mertens met zijn Maestro van het Binnenveld (Hunter’s Scendix – F: Walter Verhaegen).

Met 27 combinaties verschenen de 6-jarige hengsten op Flanders Horse Expo in Gent aan de start in de 4de manche. De overwinning was voor Frederik Dekens met Chaiton F Z (Clinton – F: Dirk en Kathleen De Vidts), die onlangs werd aangekocht door Gudrun Patteet en Sea Coast. Het duo wist in de barrage de eindmeet te halen in 29.13 seconden en wist zo de overige deelnemers achter zich te laten. De 2de plaats was voor Thibeau Spits, die vorige week zondag in Liers nog schitterde in de CSI2* GP. Hij zat in het zadel van Nono VD Withoeve (Elvis Ter Putte – F: Willy De Beck – Geerts). Het brons was dan weer voor Olivier Van Roosbroeck met Narengo STB (Bisquet Balou C – F: Sopie De Roeck), de winnende combinatie van de 2de manche in het Sentower Park.

foto Pweb Solutions

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz