Thieu van Gansewinkel uit Maarheeze is op 81-jarige leeftijd overleden. De vader van FEI-jurylid Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel zette zich jarenlang in voor de Nederlandse dressuursport. Van Gansewinkel was de drijvende kracht achter de voormalige VVDR en NVDR, dat later overging in de Stichting ZZGP, de voorloper van de huidige Subtop.

Van Gansewinkel bepaalde achter en voor de schermen wat er gebeurde bij de VVDR (Vereniging Voor Dressuurruiters) en later de NVDR (Nederlandse Vereniging voor Dressuurruiters), waar de belangen van de nationale dressuurruiters in Nederland waren ondergebracht.  Rond de fusie van de Nederlandse paardensportbonden in de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) op 1 januari 2002 ontstond de Stichting ZZGP en ook daar werkte Van Gansewinkel aan het goede verloop van de nationale dressuurwedstrijden.

Samen met Jürgen Koschel, de toenmalige bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters, zorgde van Gansewinkel op zijn eigen manier ook voor de teamsamenstellingen. Vanaf eind jaren ’80 tot het begin van deze eeuw maakte Van Gansewinkel zich sterk voor de Nederlandse dressuurruiters. Dat duurde tot 1 januari 2007, toen de ZZGP het grootste deel van haar activiteiten staakte. Na langdurig overleg tussen de KNHS, de Belangenvereniging Dressuurruiters en de Stichting ZZGP besloot men dat de gegroeide situatie niet langer wenselijk was.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz