Het Anglo-European Studbook start binnenkort met een eigen laboratorium voor genetisch onderzoek. Door deze aanpak kan een eigen database met DNA profielen worden opgebouwd en kan getest worden op genetische afwijkingen.

Directeur Joris van den Oetelaar van het AES licht toe: “We zitten als stamboek door heel Europa en in de praktijk is het best omslachtig om met alle stamboeken en laboratoria samen te werken. In sommige landen duren procedures soms wel zes weken.  We denken dat dat veel efficiënter kan, waardoor het resultaat van een test binnen een paar dagen bekend is in plaats van binnen een paar weken. En waarschijnlijk ook iets goedkoper, waardoor we de fokkers kunnen laten profiteren, want daarvoor zijn we opgericht. We hebben nu alle apparatuur in huis, nou nog de mensen.”

Vacature: Parttime laborant m/v
Het AES is in verband hiermee op zoek naar een parttime laborant m/v.  De nieuwe medewerker werkt in Schijndel in een klein en efficiënt team en is verantwoordelijk voor het fysiek uitvoeren van onderzoeken. Deze onderzoeken omvatten voornamelijk het opbouwen van een database met DNA profielen van paarden uit het AES stamboek en testen op genetische afwijkingen zoals bijv. WFFS. Het AES zoekt naar iemand die bekend is met Sanger Sequencing en die met apparatuur van Applied Biosystems kan werken. Het aantal uren en dagen is in overleg in te vullen, hierin is veel flexibiliteit mogelijk. Heb je de vereiste ervaring en lijkt je dit een leuke baan, stuur dan een mailtje naar info@aesbenelux.com met een CV en motivatie.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz