De Starsale Auctions vindt voortaan plaats tijdens Outdoor Tolbert. Daarmee verhuist de gerenommeerde veulenveiling, die dit jaar gehouden wordt op woensdag 21 augustus, van het Fries Congrescentrum in Drachten naar de HJC Manege in Tolbert. Gerard Arkema is aangetrokken als nieuwe voorzitter.

Na 18 succesvolle edities wordt het Friese Drachten verruild voor het Groningse Tolbert. Diverse redenen liggen daaraan ten grondslag en met de HJC Manege is opnieuw een centraal in het Noorden gelegen, uitstekende locatie gevonden. Daarbij vindt de 19e editie van Starsale Auctions iets eerder dan normaal in het seizoen plaats, vanwege de Europese Kampioenschappen die dit jaar in Rotterdam zullen plaatsvinden.

Nieuwe voorzitter
En dat is niet de enige verandering. Want nadat Evert Dolfijn jarenlang de belangen van Starsale Auctions op een geweldige manier heeft behartigd als (interim-)voorzitter, is dat stokje nu overgenomen door Gerard Arkema. Hij was ook in de beginjaren van de veiling al betrokken bij de organisatie. “Vanaf de oprichting heb ik elf jaar deel uit gemaakt van het bestuur, en ik vind het een eer om opnieuw benaderd te zijn om de ontwikkeling van Starsale Auctions verder voort te zetten. Dat het samenvalt met een nieuwe locatie zorgt voor een extra mooie uitdaging”, vertelt Gerard Arkema, die naast een fulltime baan in het management van een ICT-bedrijf samen met zijn vrouw Dressuurstal De Haarhof in Marum runt en actief is als ruiter, jurylid en middels diverse bestuursfuncties. “Mede daardoor ben ik goed bekend met de HJC Manege en het is een accommodatie met goede mogelijkheden voor onze veiling. Sinds begin dit jaar ben ik weer bij Starsale Auctions betrokken en het is mooi om op deze manier sport en fokkerij bijeen te kunnen brengen in Tolbert. Want we fokken voor de sport en willen als veiling een mooie etalage bieden voor de fokproducten van onze veelal uit het Noorden afkomstige fokkers.”

Afzet creëren
Het creëren van afzet van kwaliteitsvolle veulens is al sinds de oprichting de belangrijkste doelstelling van veulenveiling Starsale Auctions volgens Arkema. “De afgelopen twee decennia is er veel veranderd, maar dit blijft voor ons als organisatie de belangrijkste drijfveer. Er zijn veel veilingen en ik ben van mening dat we ons door middel van goede selectie van de veulens kunnen blijven onderscheiden. Natuurlijk kunnen er nooit harde garanties worden gegeven, maar met goede en correcte veulens uit sterke prestatiestammen kan er toch een bepaalde zekerheid gegeven worden aan de kopers. Dat blijkt ook uit de lange rij van goede referenties van onze veiling. Samen met de selectiecommissies en enthousiaste fokkers zullen we er alles aan doen om ook de komende editie van Starsale Auctions weer een hele succesvolle te maken,”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz