Emerald van ’t Ruytershof, de vaste partner van Harrie Smolders, heeft vanavond in Grobbendonk afscheid genomen van de sport. De hengst zal zijn carrière verder zetten in de fokkerij.

De 15-jarige zoon van Diamant de Semilly sprong in Genève zijn laatste wedstrijd met Harrie Smolders. Emerald begon zijn internationale carrière veelbelovend met een tweede plaats op het WK bij de 6-jarige.
Zijn eerste Grote Prijs won hij als 9-jarige op de CSI2* van Vilamoura in het voorjaar van 2013. Even later won hij ook de CSI3* GP in Lanaken. Met het Nederlandse team  wonnen zij de Nations Cup wedstrijden van Aken en Gijon.
Tijdens hun najaarstournee in Amerika (2015) wonnen zij de wereldbekerwedstrijd van Washington. In 2017 schreven zij de GCT Grand Prix van Chantilly op hun naam. Begin vorig jaar zegevierden zij ook in de vijf sterren Grote Prijs van Bordeaux.
De voshengst was op de Olympische Spelen in Rio (2016) eveneens finalist. Datzelfde jaar pakte hij een zilveren medaille tijdens de Wereldbekerfinale in Gothenburg.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz