“Dit paard heeft alles in zich om een ster te worden”, verzucht Mariette Sanders – van Gansewinkel na afloop van de proef van Jameson RS2. Onder Marieke van der Putten ging de door Stal 104 gefokte Blue Hors Zack-zoon naar 91 punten en won daarmee de dag- en de competitietitel van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur

De galoppade van Jameson RS2 (Blue Hors Zack uit Atilinda M keur pref IBOP-dres sport-dres, fokker Stal 104 uit Wijdewormer) leverde een 10 op. “Dit is wat we willen zien”, stelt het jurycorps. “Over de stap hadden we wat discussie aan tafel. De stap is klokzuiver, maar Jameson RS2 zou een fractie meer mogen overstappen. De draf is lichtvoetig en elegant, een 9.”

Jayson (Johnson uit Zamora B elite pref IBOP-dres PROK van Negro, fokker W. Verschuren uit Heukelom) liep onder Franka Loos naar 80 punten en mocht de reserevecompetitietitel mee naar huis nemen. “ Een galoppade met veel power en schakelvermogen. We zouden een fractie meer lengte in de hals willen zien, maar Jayson toont een een mooie ontspanning.”

81 punten waren er voor de correct voorgestelde Jheronimus (Dream Boy uit A.Bertje ster pref PROK van Jazz, fokker W.P.S. van Weert uit Beesd). De door Gerrel Vink gereden voshengst zou wat meer vanzelfsprekendheid mogen tonen.

Johnny Cash (Bon Bravour uit Bukkie keur pref EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) werd gepresenteerd door Theo Hanzon. De hengst kreeg een opmerking over de stap en zou sneller mogen blijven in het schakelen. Deze hengst scoorde ook 80 punten en bleef daarmee nipt voor op Joyride (Ampère uit Vidora E.H. elite sport-dres PROK van Jazz, fokker De Engelse Hoeve uit Grashoek) en Kirsten Brouwer.

Presentatie

  • Jamaica (Desperado uit Edelweis sport-dres PROK van Wynton, fokker K. Mellema uit Warns)
  • Jerveaux (Ferdeaux uit d’Avance de Baian elite IBOP-dres PROK van Jazz, fokker familie Beijer uit Puiflijk)
  • Joop TC (Rval uit Ziezo ster van Krack C, fokker Tim Coomans uit Oud-Beijerland)
  • Jones (Negro uit Evymorijke elite sport-dres D-OC van Krack C, fokker familie Schellekens uit Schijndel)
  • Turfhorst Jersey (Vivaldi uit Kebalia keur pref prest van Ferro, fokker P.J.F. Wetzelaer uit Schijndel)
  • For Ferrero (For Romance uit Dubai Millennium van Don Crusador, fokker Stal de Biebosschen uit Londerzeel BEL)
  • Jerenzo Texel (Enzo Ferrari uit Vieta Corieta elite pref prest IBOP-dres D-OC van Jazz, fokker Wim van der Linde uit De Cocksdorp)

foto’s Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz