Met 2.730 publieksstemmen ging de titel ‘Horse of the Year 2018’ met overmacht naar de preferente Quidam de Revel-zoon Verdi TN! Vandaag werd hij gehuldigd in de piste van de KWPN Stallion Show. Zowel zijn fokkers als eigenaren waren bij de huldiging aanwezig. Maikel van der Vleuten toonde de nog zeer fitte hengst aan het enthousiaste publiek!

Verdi TN werd in 2002 geboren bij fokker Denis Musterd. Familie Nijhof en Kees van den Oetelaar kregen hem als veulen al in handen, later investeerde ook familie Van der Vleuten in deze hengst. Als driejarige werd Verdi KWPN-goedgekeurd en de potentie die hij toen liet zien, heeft hij volledig waargemaakt in zowel de sport als de fokkerij. De afgelopen jaren is Verdi van onschatbare waarde geweest voor zijn ruiter Maikel van der Vleuten, voor het Nederlandse team en voor de vele fokkers die hem hebben gebruikt voor de fokkerij.

Als fokhengst heeft Verdi veel kansen gekregen, maar ook daarin heeft hij alle verwachtingen ingelost. Wereldwijd heeft hij negentien goedgekeurde zonen, vier daarvan ontvingen hun dekbrevet bij het KWPN. Naar aanleiding van zijn fokkerijsuccessen is Verdi in 2018 preferent verklaard. Verdi’s eerste jaargang leverde direct zes 1.60-paarden op. Inmiddels zijn ruim 180 van zijn nakomelingen actief in de internationale springsport op 1.40-niveau of hoger, 37 van hen schitteren op het hoogste niveau in de sport. De afgelopen jaren stal Verdi de harten van Maikel, van de Nederlandse bondscoach, van zijn eigenaren en van zijn grooms Kelly Scaf, Lianne Kuijpers en Lisa Parko.

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz