Het volgende internationale concours in het Belgische Sentower Park is aan de gang. De eerste rubrieken van het 2*-concours met 1*-rubrieken voor de jonge paarden zijn vandaag al verreden. Maikel Van der Vleuten werd derde bij de 7-jarige paarden met Elwikke, een AES-geregistreerde Eldorado van de Zeshoek-merrie uit de Groningse stam van Jikke.

Bij de zevenjarige paarden, die een twee fasenproef over 1m30 reden,  won de Begische Melanie Gelin met  Lieven Van Decraen’s  Attoucha Hero Z (v. Aganix du Seigneur). Tweede werd Dennis Caubergs met de KWPN-hengst Hemerald -Balia.  Maikel van der Vleuten reed zich naar  de derde plaats met Elwikke. De merrie van Eldorado van de Zeshoek uit Wikke (Quick Star x Cantus), een kleindochter van de beroemde Audi’s Jikke, werd als 4-jarige voor € 180.000 verkocht tijdens Future Sport Horse Sales naar Spanje, waar de familie Van der Vleuten nu voor Marta Ortega rijdt. Leopold van Asten eindigde als vierde met  VDL Groep Hutch (v. Numero Uno), vijfde werd de Zweeds-Belgische amazone Sofia Westborg met Concordia Z (v. Chiquitano Z).

Bij de zesjarige hield voormalig Belgisch kampioen Gilles Dunon de concurrentie achter zich met zijn eigen merrie Cava Felinae Z. Tweede werd Leonie Böckmann met haar Cellestial-zoon Checkter. Landgenote Katrin Eckermann volgde op de derde plaats met Chao Lee (v. Comme Il Faut). Ivo Biessen werd in deze proef 7e met Scenndrinne (Scendrix x Contendro).

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz