Vier hengsten waren voorafgaand aan de zojuist verreden finale nog geheel foutloos in de Blom Hengstencompetitie. Dankzij opnieuw twee nulritten pakte Justice HL (v.Harley VDL) de eindzege.

Caroline Müller wist wat haar te doen stond nadat ze in het basisparcours opnieuw foutloos was gebleven met de Harley VDL-zoon Justice HL (uit Noblesse Oblige elite pref prest van Epilot, fokker Corry Dolstra) van Stal Horn en Henk Luijerink. Een foutloze rit in de barrage zou genoeg zijn voor de eindzege, nadat andere directe concurrenten kostbare fouten maakten.

Het pakte heel goed uit, want een mooie safe barragerit bracht hun de competitiewinst. Een prachtig resultaat voor de zeer rijdbare, patente voshengst die in het verrichtingsonderzoek al 86,5 punten bijeen sprong. De dagwedstrijd kwam op naam van de goed meewerkende Jumper Verdi (Verdi uit Votti Lottie ster pref prest PROK van Fuego de Prelet, fokker André Weernink) onder Bart Bles, die een geweldige rit lieten zien. In de dagwedstrijd bleef hij daarmee voor op onder meer Johnnie Walker VDL (Zapatero VDL uit Elia elite EPTM-spr d-oc van Mermus R, fokker Henk Kroeze) onder Jur Vrieling en Jacquet-Go (Thunder van de Zuuthoeve uit Trophie Tinea Go keur sport-spr prest van Lux, f/g Harry van de Goor) onder Jarno van Erp.

Op de tweede en derde plaats eindigden twee hengsten die op exact dezelfde hindernis beide hun eerste fout kregen in de gehele competitie en daarmee heel goed gepresteerd hebben. Onder Steven Veldhuis snelde Je Suis Equus Tame (Qlassic Bois Margot uit Tame Tame van Quaprice Z, fokker S.N.C. Brohier) naar de tweede plaats, gevolgd door de patente Jubel ES (Harley VDL uit Maxime O keur pref prest van Lauriston, f/g Egbert Schep) onder Bart Lips.

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz