‘We gaan voor gezelligheid, kwaliteit en realiteit,’ zegt Dennis Swennen over zijn veiling European Sport Horse Auction die donderdagavond 31 januari in Bocholt om 19.30 uur gehouden wordt. De inschrijving is gestopt bij vijftig paarden, waarvoor op voorhand al veel belangstelling is getoond.

‘Ik zou het niet erg vinden om een van deze paarden vast op stal te hebben om ermee aan de slag te gaan, ik denk echt dat we de beste collectie kunnen aanbieden die we ooit gehad hebben,’ zegt Dennis Swennen. ‘Na de driedaagse veiling in september in Schijndel hebben we blijkbaar een goede indruk achter gelaten en toen we deze veiling in Bocholt aankondigden, hebben veel fokkers en eigenaren me gebeld om een paard aan te bieden. De voorwaarden zijn ook gunstig, met € 750,- inleggeld voor de fokker en 10% voor de koper. De aanbrenger heeft verder geen kosten. In ons kleine organisatieteam met mijn vriendin Elke en mijn broer Jurgen zijn we echt van de ouderwetse, reële aanpak zonder poeha maar dat inlegbedrag is ook meer dan reëel als je kijkt wat het allemaal kost om het op te zetten.’

De paarden staan in training bij Dennis Swennen, bij Kees van den Oetelaar in Schijndel en bij fokkers thuis: ‘We trainen ze zelf, en als ze bij de fokkers staan, ga ik er vaak langs om te helpen. We kennen inmiddels alle vijftig paarden, we hebben ze heel vaak zelf zien springen, we weten welke capaciteiten ze hebben. We hebben Belgische en Nederlandse eigenaren en paarden van alle stamboeken.’

Opvallend ten opzichte van andere edities een flink aantal mensen zich al gemeld heeft in verband met de telefonische verkoop: ‘Mensen uit Slovenië, Zwitserland, Amerika, Frankrijk, Duitsland, eigenlijk overal vandaan, mensen die zich geregistreerd hebben en een waarborg betaald voor het bieden via telefoon. Een paar protesteerden even maar besloten toch een paar dagen later om de waarborg te storten. Dat zegt iets over de kwaliteit van de paarden en het is ook een mooie opsteker voor de fokkers.’

Na de veiling in september heeft Dennis een aantal zaken ietsje anders aangepakt: ‘Wij gaan geen commissie meer betalen aan commissionairs als dat niet van tevoren overeen is gekomen. En we doen zelf meer aan de promotie. De video’s bij voorbeeld, die waren goed maar die zijn nou een stuk beter. Je kunt de selectie van de beste beelden niet verwachten van een leek. Plus: je eigen tijd hoef je niet te betalen, dat scheelt.’

De presentatie van de paarden op donderdag 31 januari in De Damburg begint om 14.00 uur met het vrij springen en het springen onder het zadel. De gereden paarden kunnen daarna nog even geprobeerd worden. De veiling onder leiding van Koen Olaerts zelf begint om 19.30 uur, daarna is de muziek voor het feest besteld. Er zijn nog enkele vip-plaatsen beschikbaar, te boeken via info@esha.horse of telefoon 0032 496 651389. De entree is gratis, voor de veiling en de jumping die op vrijdag  begint. Dan worden wedstrijden voor jonge paarden gehouden, zaterdagavond is de Masters gepland en zondag de Grote Prijs 1m40.

Klik hier voor de website

Elke en Jurgen vormen samen met Dennis de organisatie van de veiling in Bocholt

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz