Joost Martens was vandaag de beste in de 1m35/1m40m finale in Kronenberg. Samen met de 13-jarige Negro-merrie Pepperhill bleef hij Thibeau Spits, Thiago Ribas Da Costa en Patrick Lemmen voor. Sander Geerink, Mathijs van Asten en Rob Heijligers plaatsten zich via een foutloze barrage bij de beste tien. Van de 46 deelnemers reden 15 de barrage.

De 37-jarige Joost Martens is na zijn Deense periode sinds ruim anderhalf jaar weer volop actief in Nederland. Tegenwoordig runt hij een springstal met tien paarden in de accommodatie van de LS Stables van Laura Scheepers in Sevenum, samen met zijn Zweedse vriendin Alma Ranebo die in Kronenberg een 1m20-proef won en vandaag in het 1m20 tweede werd. “Pepperhill had ik voor de eerste keer bij me, het is leuk om dan te winnen in de finale. Ze is van Jan Hendrikx uit Belfeld, ik ga bij hem op stal een keer in de week rijden plus op concours, dezelfde constructie als Mirjam Bierings met Rob Heijligers heeft. Ik had hier drie nieuwe paarden bij me, steeds met een kleinigheid lukte het net niet, bij voorbeeld een tijdfout. daarom is het mooi dat ik vanochtend de finale kon winnen.”

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz