Opnieuw kende Jumping Amsterdam een super enerverende springwedstrijd met de Longines wereldbekerproef. Van de 8 barragekandidaten moest Eric van der Vleuten vooraan starten met Wunschkind. Een heel mooie foutloze rit volgde, maar in dit wereldveld betekende het uiteindelijk toch de 7e plaats. Winnaar werd als laatste starter de Zweed Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou (Montendro x Portland), tweede werd Pius Schwizer met Cortney Cox (Carlo x Espri), derde Daniel Deusser met Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue).

Het hoogtepunt van weer een prachtige Jumping Amsterdam, de wereldbekerwedstrijd voor springruiters, was een flinke uitdaging voor de 39 deelnemers. Maar liefst zeven deelnemers hielden het voor de finishlijn voor gezien en er plaatsten zich 8 kandidaten voor de barrage.

Het werd een gedenkwaardige, klassieke barrage waarin het steeds sneller en sneller ging. Niels Bruynseels versloeg Eric van der Vleuten met Gancia de Muze maar hij moest ok machteloos toekijken naar de rest van het veld. Kevin Staut rekende zich al een beetje rijk met For Joy van ’t Zorgvliet maar ook hij kreeg nog drie concurrenten na zich. Daniel Deusser reed weer sneller met Tobago Z, daarna knabbelde Pius Schwizer er nog wat af en toen bracht Henrik von Eckermann de schitterende apotheose. Als laatste starter bracht hij met een geweldige barragerit Amsterdam op zijn naam.

Klik hier voor het resultaat

Henrik von Eckermann na zijn barragerit in Amsterdam

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz