De Grote Prijs van Amsterdam werd vanavond voor een uitzinnig publiek een schitterende overwinning voor de Fransman Simon Delestre met Hermes Ryan (Hugo Gesmeray x Ryon d’Anzex). De foutloze Marc Houtzager werd met een vijfde plaats de beste Nederlander met Sterrehof’s Edinus (Padinus x Columbus), Maikel van der Vleuten werd zesde met Dana Blue (Mr. Blue x Hemmingway) in een snelle tijd maar helaas een balkje.

Daniel Deusser stond vanaf het begin van de barrage sterk aan de leiding met Jasmien van de Bisschop (Larino x Chin Chin). Rolf-Goran Bengtsson deed een prachtige poging met Oak Grove’s Carlyle maar hij kwam 9/100 tekort op Deusser. Simon Delestre kwam als voorlaatste tevoorschijn met een messcherpe rit, aangemoedigd door een geweldig publiek in Amsterdam. Maikel van der Vleuten kon er als laatste starter net niet aankomen. Bart Bles eindigde na een barrage met een foutje als zevende met Israel van de Dennehoeve (Thunder van de Zuuthoeve x Darco).

Klik hier voor het resultaat

Foto: Simon Delestre met zijn groom na de overwinning in Amsterdam

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz