Zangersheide heeft tijdens de afgelopen BWP hengstenkeuring twee jonge hengsten aangeschaft: Querido VG (Dominator Z) en Quickly van ’t Zorgvliet (foto, (Flipper d’Elle).

Van hengstenhouder Erik De Winter en fokker Nick Van Gorp werd Dominator Z -zoon Querido VG gekocht. Querido VG is ook een halfbroer van Jeroen De Winter’s Leandro VG die vorige maand nog een tweede plaats behaalde bij de 7-jarige hengsten op Jumping Mechelen. Querido VG viel tijdens de hengstenkeuring twee dagen op met zijn krachtige afdruk, vermogen en uitstekende achterhand.

De tweede nieuwkomer in Lanaken is Quickly van ’t Zorgvliet, een zoon van Laurent Goffinet’s Flipper d’Elle uit de merrie Verona van ’t Zorgvliet. Verona is ook gekend als moeder van de kwaliteitsvolle vererver Doré van ’t Zorgvliet en van de 1m50 springende Hautesse van ’t Zorgvliet. Haar zus Contesse van ’t Zorgvliet is op haar beurt de moeder van Kevin Staut’s GP hengst For Joy van ’t Zorgvliet!

Fokkers kunnen deze twee nieuwkomers samen met de vaste waarden van Stoeterij Zangersheide leren kennen op 9 en 10 maart tijdens de opendeurdagen van de stoeterij in Lanaken.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz