Rien van der Schaft en Ad van de Wetering zijn aangesteld als bondscoach voor Finland. Van der Schaft gaat de Finse dressuurruiters richting de Europese Kampioenschappen in Rotterdam begeleiden. Van de Wetering coacht het Finse seniorenteam springen en de Finse jeugdruiters. Ad traint en begeleidt al jarenlang de Finse topamazone uit Elburg Juulia Jylas. Zij is met Mikael Forsten, de voorzitter van de Finse federatie, momenteel de enige die op 1m60-niveau kan presteren.

Eerder was het de bedoeling van de Finnen dat Bert Romp de vaste bondscoach zou worden. Het contract lag zelfs al klaar om in Helsinki getekend te worden toen het vreselijke ongeluk gebeurde. Ad van de Wetering kwam daarna in beeld als begeleider van Juulia Yilas. Na een kennismakingsgesprek en een tweedaagse training in Finland was het duidelijk dat Ad van de Wetering de nieuwe bondscoach zou worden.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz