Team Nijhof en Kees van den Oetelaar hebben tweederde gekocht van de voor de derde fase aangewezen Q’Chacco Blue van Essene.  Jeroen de Winter, die de voshengst in Lier voorstelde, blijft voor een derde eigenaar.

Q’Chacco Blue van Essene (Chacco-Blue x Nonstop) is een halfbroer van het 1,60m springpaard Jolie van Essene (v. Contefino) en een neef van Extra van Essene (v. Diamant de Semilly). De hengst werd voorafgaand aan de keuring al bekeken door Kees van den Oetelaar en de familie Nijhof en afgelopen weekend kwam de deal rond met voorsteller Jeroen de Winter. “We zijn met het concours in Mechelen al een keer gaan praten maar De Winter wilde hem toen niet verkopen. Maar wij wilden hem toch wel heel graag hebben en we zijn blij dat de deal nou rond is. Bij Nijhof komt ie natuurlijk op een super station,” vertelt Kees van den Oetelaar.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz