Het duurde lang voordat vanmiddag  in de wereldbekerwedstrijd in Leipzig de eerste foutloze combinatie over de finish kwam. Het lukte als eerste de nr. 15 van het startveld, Leopold van Asten met VDL Groep Beauty (For Pleasure x Contender). Dat betekende ook dat hij in de barrage als eerste van start moest, met na zich toppers als Marcus Ehning met Comme Il Faut, de Cornet Obolensky uit Ratina, Daniel Deusser met Tobago (Tangelo x Mr. Blue) en Christian Ahlmann met Caribis Z (Caritano x Canabis Z).

Met vier strafpunten bereikte van Asten toch de zesde plaats. Tobias Meijer met Queentina (Coupe de Coeur x Quidam’s Rubin) voor Stal Sprehe moest als tweede barragekandidaat 8 strafpunten incasseren. Francois Mathy was de eerste die foutloos bleef. Met Uno de la Roque (Numero Uno x Kannan) dook hij ook nog eens onder de tijd van Leopold van Asten. Daniel Deusser was snel maar kreeg met Tobago een fout en dook zo onder  Van Asten. Lorenzo de Luca deed een heel goede poging met een foutloze rit met
de Oldenburger Armitages Boy (Armitage x Feo) maar kon de tijd van Mathy niet pakken. Marcus Ehning liep vervolgens met Comme il Faut tegen een fout aan en kam op een voorlopige vierde plaats. Als laatste starter lukte het Christian Ahlmann om de overwinning te pakken!

Klik hier voor het resultaat

foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz