Op de tweede editie van de Asia Horse Week in Hong Kong, waar van 15 tot en met 17 februari het CSI5* plaatsvindt, organiseert de FEI op 14 en 15 februari een seminar voor ‘schone’ paardensport. FEI veterinair directeur Göran Akerström en veterinair adviseur Caterina Termine nemen deel aan het seminar. De plenaire sessies staan ​​open voor alle deelnemers van de Asia Horse Week, terwijl technische discussies alleen zijn bedoeld voor dierenartsen.

Er komen onder andere onderwerpen aan de orde als de detectie van gevoelige benen in het springen en de endurance,  de lijst van verboden middelen en geldende voorschriften  en het voorkomen van besmetting via bijvoorbeeld voedingssupplementen.

De paardensportactiviteiten is enorm aan het groeien in de Aziatische regio. China heeft de op één na grootste paardenpopulatie ter wereld, met 400.000 actieve ruiters en 300.000 mensen die direct in de paardensport werken. Internationale wedstrijden groeien snel in China. In 2009 was er slechts één evenement en in 2017 stonden er zeventien wedstrijden op de agenda.

“We kijken ernaar uit om voort te bouwen op het succes van het evenement van vorig jaar, waar bijna 200 hippische experts bij aanwezig waren”, zegt Christophe Ameeuw, CEO van AAM, oprichter en organisator van de Asia Horse Week. “Het is een kans om de kennis en expertise van paardensport in de regio te verhogen en te laten zien wat deze regio de sport te bieden heeft.”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz