In Lier werd vanmiddag het startschot gegeven voor de nieuwe PAVO Hengstencompetitie. In vergelijking met de voorgaande jaren besliste de organisatie om in de rubrieken voor de 4-, 5- en 6-jarige hengsten vanuit het AES-stamboek alleen nog ‘Approved’-hengsten toe te laten aan de competitie. Ook nieuw dit jaar is dat de 4-jarige hengsten die hun 3de fase nog moeten doorlopen ook mogen deelnemen. Zo verschenen er 10 hengsten aan de start die in maart, tijdens de 3de fase van de hengstenkeuring in Moorsele, de commissie nog moeten overtuigen. 8 van hen deden dat in ieder geval vandaag al met verve en wisten foutloos te blijven.

Naast die 10 hengsten kwamen er bij de 4-jarigen ook nog 31 hengsten aan de start die wel al hun dekbrevet hebben behaald. 16 daarvan wisten het basisparcours van parcoursbouwer Eddy Geysemans tot een goed einde te brengen: ze verlieten de ring met 0 strafpunten. Een van hen was de BWP-gekeurde Pegase van ’t Ruytershof (Comme Il Faut x Cartani 4), die vorig jaar in Hulsterlo nog kampioen werd van de 3de fase. Hij sprong zijn omloop onder het zadel van Jeroen De Winter.

Klik hier voor de uitslag van de vierjarige hengsten.

Bij de vijfjarige kwamen bijna dertig paarden foutloos aan de finish.Met een extra hindernis ten opzichte van het parcours voor de vierjarigen werd niet alleen de hoogte, maar ook de moeilijkheidsgraad iets verhoogd. Van de vijftig combinaties kwamen er uiteindelijk 29 zonder strafpunten rond.

Klik hiervoor de uitslag van de vijfjarige hengsten.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz