De Amerikaanse US Equestrian Federation heeft bekendgemaakt dat Verdades, eigendom van Laura Graves en Curt Maes, is uitgeroepen tot het 2018 International Horse of the Year.

Verdades (Florett As x Goya), de 16-jarige KWPN-ruin die gefokt werd door de familie Crum in Herveld, begon zijn weg naar internationaal succes in 2014. In 2018 bewees Verdades, op stal Diddy genoemd, waarom hij een van de beste paarden is van de internationale dressuurring toen hij de Grand Prix won tijdens de FEI World Cup Dressage Finals in Parijs en het team van de VS hielp om een zilveren medaille te behalen in de FEI Dressage Nations Cup in Aken. In 2018 ook won het paar de eerste zilveren medaille ooit toegekend aan een Amerikaanse dressuurcombinatie op een wereldkampioenschap. Dankzij hun succes in 2018 konden ze in oktober de nummer één positie op de wereldranglijst van de individuele dressuurranglijst bereiken, de eerste keer dat een Amerikaanse dressuurcombinatie dat lukte”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz