Na een spannende barrage heeft Martin Fuchs de wereldbekerwedstrijd in Basel gewonnen. Van de drie foutloze combinaties was hij als laatste starter de snelste in de barrage met het Zwitserse Paard van het Jaar Clooney. Marc Houtzager was de eerste starter, hij werd met een seconde verslagen na een indrukwekkende prestatie met Sterrehof’s Calimero. Pieter de Vos kreeg in de barrage een fout met Apart en werd derde.

Van de 40 deelnemers slaagden er 4 in om met slechts een tijdfout door de finish te komen. De Italiaanse Lucia Le Jeune Vizzini met Loro Piana Filou de Muze (Stakkato x Rubens du Ry d’Asse) van de eigenaren Philippe Le Jeune en De Brabander, de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot (L’arc de Triomphe x Apache d’Adriers), de Zwitserse Nadia Peter Steiner met  Saura de Fondcombe en de Belgische Gudrun Patteet met de hengst Seacoast Pebbels Z (Picasso x Flamenco de Semilly).

Marc Houtzager was met Sterrehof’s Calimero (Quidam de Revel x Libero H) de eerste van het veld die foutloos binnen de tijd wist te rijden. Een tikkeltje geluk op de dubbel aan het eind van het parcours kon de pret van de geweldige prestatie niet drukken. De andere foutloze ruiters Pieter de Vos met Apart (Larino x Burggraaf) en Martin Fuchs met het Zwitserse Paard van het Jaar Clooney (Cornet Obolensky x Ferragamo) volgden heel snel, waarna niemand nog foutloos bleef.

KWPN Paard van het Jaar Verdi TN kreeg vlak voor Marc Houtzager wel het foutje op de dubbel. De 17-jarige Quidam de Revel-zoon liet wederom zien in geweldige vorm te zijn met Maikel van der Vleuten. Uiteindelijk werd hij 15e.

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz