De Turkse springruiter Omer Karaevli pakte in de proeven voor zesjarige èn zevenjarige springpaarden de overwinning i het Sentower Park in Opglabbeek, waar een CSI2* en een 1* voor jonge paarden aan de gang is.

Bij de zevenjarige won hij de twee fasen met Hayley (Carembar de Muze x Balou du Rouet), anderhalve seconde voor de Italiaanse Giampiero Garofalo met Verde Z (Verdi TN x Polydor), de topper van de European Sport Horse Auction in september. Luxemburger Victor Bettendorf volgde met Mister Tac des Fusains (Nonstop x Toulon).  Sjaak Sleiderink kwam op de vierde plaats. De Nederlandse springruiter bleef met Hamora O (My Lord Carthago x Voltaire) de Belg Bart Anthonissen voor die met Greetje de Vinck (Ugano Sitte x Skippy II) vijfde werd.

Bij de zesjarige won Omer met Istinov (Ustinov x Vegas). In het parcours over 1m20 werd de Belgische Virgenie Thonon tweede met Hermione (Dayton Sitte x Chatman), de Belg Gilles Dunon derde met Cava Felinae Z.  Jelmer Hoekstra volgde met  I Have no Name (Durango VDL x Tangelo van de Zuuthoeve). Vijfde werd Chrustian Kukuk, de stalruiter van Ludger Beerbaum, met Chubakko (Connor x Colman).

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz