Op de valreep van 2018 is de koerskalender nationaal voor 2019 goedgekeurd door het bestuur van SNDR. Met het teruglopende aantal koersende paarden is duidelijk voor de inkomstenbron Victoria Park Wolvega gekozen. Daarmee krijgen de banen Groningen, Alkmaar en Duindigt het in het hoogseizoen nog zwaarder om een mooi programma in elkaar te steken. Duindigt is daarom bezig om extra steun te verwerven.

Met de huidige 11 zondagen en 3 doordeweekse dagen gaat Duindigt in elk geval mooie sport aanbieden. Op dit moment is het voor Duindigt nog onzeker of de steun vanuit de Arabische landen met betrekking tot de Arabieren rennen gaat plaatsvinden.  In elk geval hebben zich evenals afgelopen jaar alweer studentengroepen aangemeld, wat zeker de sfeer ten goede komt. Voor vrijdag 12 juli en woensdag 28 augustus is Duindigt met vakantiethema’s bezig. Op donderdag 15 augustus heeft de renbaan in Wassenaar de PMU races live in Frankrijk in hui, net als voorgaande jaren zijn op die dag ook de kwalificaties voor de Derby.

Duindigt kent een lange geschiedenis van 113 jaar. De eerste renbaan in Wassenaar lag op het Landgoed Clingendael. De adel werd uitgenodigd te komen kijken, gewone toeschouwers waren niet welkom. De renbaan moest sluiten voor de aanleg van een spoorlijn. Op verzoek van de Nederlandsche Harddraverij- en Renvereeniging (NHRV) richtte renstalhouder Walter Joachim Jochems op 19 mei 1906 op zijn gelijknamige landgoed de nieuwe renbaan op. Deze was wél open voor gewoon publiek. De renbaan was 1600 meter lang. In het midden was een steeple-chasebaan. Aan de noordkant lag een duin waarop tribunes kwamen. Ook in die jaren werd er gewed, er was een zeshoekige totokiosk. De Kamer legde het wedden in 1911 aan banden. Het ging daarna slecht met renbaan Duindigt, totdat de komst van de Duitsers de paardensport weer deed herleven. Zij hieven ook het wedverbod op, dus werd er veel geld verdiend. Ook hebben de Duitsers Duindigt gebruikt om er op Londen gerichte V1- en V2-raketten op te stellen. Sinds 1949 mag er weer gewed worden. In de jaren zestig en zeventig werden de koersen veel bezocht en wilde men daar gezien worden. Sindsdien zijn de bezoekers meer geïnteresseerd in de paardensport en het wedden.

Het project: Help Drafen Renbaan Duindigt.

U kunt helpen om de koersen en de baan aantrekkelijker te maken. U kunt als bedrijf of particulier een koers sponsoren. Uw merchandise is op allerlei manieren welkom op de dag van uw gesponsorde koers. Evenals uw introducees. De winnaar van de door u gesponsorde koers krijgt een sierdeken met uw logo. Ook is het mogelijk een reclamebord te laten plaatsen op de baan. Mocht u op een andere manier Draf-en Renbaan Duindigt willen ondersteunen, dan is dat altijd  bespreekbaar. Laten we 2019 een gigantisch mooi jaar worden voor Draf- en Renbaan Duindigt! Wij hopen en rekenen op uw steun!

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz