Jumping Indoor Nieuwland gaat niet door. Martin de Kroo acht namens de organisatie van het springconcours in Nieuw- en Sint Joosland het risico te groot in verband met een mogelijke influenza-besmetting. Het concours, dat van 13 t/m 16 januari gepland stond, kreeg aanvankelijk weinig inschrijvingen maar mede door een oproep van Arnold Boerekamps, Dave en Gaby Maarse en Joffra Greve werd dat ten goede gekeerd.

De Kroo meldt op de eigen website: Na lang overleg, het raadplegen van dierenartsen, de KNHS en in acht nemende de adviezen van de Sector Raad Paarden en de Faculteit Diergeneeskunde zijn we tot de conclusie gekomen dat het risico i.v.m. de Influenza besmetting te groot is om meer dan 200 vreemde paarden op stal te nemen tijdens het komende Jumping Indoor Nieuwland. Zeker gezien de steun die we hebben gekregen bij het “vernieuwde” Jumping Indoor Nieuwland valt deze beslissing zwaar. Maar ten opzichte van onze vaste pensionklanten en daarnaast het financiële risico bij een annulering slechts enkele dagen voor aanvang van het evenement zijn we genoodzaakt nu al deze beslissing te nemen.
Reeds betaalde stallingsgelden betalen we uiteraard direct terug.

De Sector Raad Paarden meldt: Onderlinge wedstrijden waar alleen paarden van het eigen bedrijf komen, zijn natuurlijk geen probleem, maar op wedstrijden waar veel paarden bij elkaar komen is het wel oppassen geblazen. Liefst het paard niet op stal zetten in een vreemde stal, maar na het rijden direct terug op de trailer zetten en naar huis brengen.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz