Rachelle Buining won bij Indoor Groningen de finale van de DCIG in de klasse M1/M2. In de kür op muziek versloeg ze met haar nieuwe paard Gant Floor Vos met Indiana-Linda DFV.

In het M2 kwamen 13 finalisten in actie in de kür voor de dressuurcompetitie Indoor Groningen (DCIG). De ambiance van de Eurohal was voor een aantal paarden behoorlijk indrukwekkend. Dat leidde dan tot spanning. Toch kon het publiek genieten van mooie proeven.

Floor Vos doorbrak als eerste de score van 70 procent. Haar proef met Indiana-Linda DFV was goed voor 74,250%. De combinatie uit Valthe viel op met een vloeiende verrichting, waarbij eigenlijk alles heel makkelijk wordt uitgevoerd. Er zat een klein foutje in de proef bij het links aangalopperen, maar verder viel er weinig op af te dingen.

Rachelle Buining - Gant - Indoor Groningen
Rachelle Buining en Gant wonnen de DCIG klasse M2.
? STEVEN STEGEN

Dat was ook het geval bij Rachelle Buining. Ze is net 21 geworden, maar toch al enorm ervaren. Dat was ook te zien, zelfs op een paard dat ze nog maar kort onder haar hoede heeft.

Vooral de sterke draf en galop vielen op. Het was, zoals de jury zei, een proef om blij van te worden. Buining kwam op de winnende score van 76,667%. Ze toonde in haar kür net even meer durf dan de iets behoudend rijdende Floor Vos. Mirjam Drenth pakte met Lynn de derde plaats met 70,083%.

Voor Rachelle Buining was het een prachtig succes. ,,Vanaf mei rijd ik dit paard. Ze is van de familie Van de Laan. Anouk van de Laan is een goede vriendin. Vanwege studie kon zij Gant niet meer rijden en daarom mag ik het paard uitbrengen. Het klikt heel goed. Het paard is nog wel iets groen, maar leert heel makkelijk”, aldus de amazone uit Ter Apelkanaal.

Haar moeder Nadine is haar vaste begeleider. ,,We begrijpen elkaar altijd direct. Ik werk drie dagen per week in een modezaak en daarnaast ben ik vooral met de paarden bezig. Mijn leven is zo mooi in balans.”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz