In Nieuw en Sint Joosland werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van de KNHS-Felix Hippisch Cup verreden. Evi van Rooij (Sint Michielsgestel) liet van zich horen door met King Stayerhof’s Jango (v.Kosmo van Orchid’s) naar 69% te rijden. Daarmee bleef Van Rooij voor op Lara van Nek (Wijdewormer) en Baumann’s Despino.

“Het was een leuke rubriek met een goede kwaliteit aan pony’s. Over het algemeen werd er netjes gereden. Bij de meeste combinaties vonden we als jury dat de pony’s een meer verzameld beeld mogen tonen. Veel pony’s mochten met wat meer uitstraling door de proef heen om boven de 70% te kunnen scoren”, meldt Ruud de Schaeffer die samen met Jacques van der Harst en Mattie Boomaars de 20 combinaties beoordeelde.

“Evi stelt haar pony mooi voor en rijdt haar figuren netjes. Voor hogere scores vinden we dat haar pony meer tot dragen mag komen, dan worden de verruimingen ook beter. De keertwendingen werden goed gereden, daar kreeg Evi hoge cijfers voor.”

Op minimaal verschil volgde Lara van Nek en haar Baumann’s Despino (v.FS Don’t Worry). Van Nek scoorde 68,71% en kreeg als tip mee om de buiging in de zijgangen te verbeteren. Hetzelfde commentaar kreeg Senna Evers (Grootebroek). Met haar Majos Cannon (v.Marchi) scoorde ze 67,33%, wat goed was voor de derde plaats.

“Een opvallende pony”, oordeelt De Schaeffer over Colourfull Cannonball (v.Can Dance). “Niet in de laatste plaats om zijn kleur, maar ook het sterke achterbeen viel op.” Robin Heiden (Alphen aan de Maas) bracht Colourfull Cannonball naar 67,14% en de vierde plek. Evi van Rooij eindigde met Den Östrik Macho (v.Good Looking) op de vijfde plaats.

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz