Er vinden dit seizoen geen selectiewedstrijd plaats voor de Nederlandse en KNHS dressuurkampioenschappen. In plaats daarvan zijn minimum-eisen vastgesteld.

Voor deelname aan het KNHS-kampioenschap ZZ-Zwaar geldt dat een combinatie tweemaal een minimum score van 68% behaald moet hebben in de klasse ZZ-Zwaar in de periode van 1 maart tot en met 12 mei 2019. Voor deelname aan het KNHS-kampioenschap Lichte Tour geldt dat een combinatie tweemaal een minimum score van 68% behaald moet hebben in de klasse Lichte Tour in de periode van 1 maart t/m 12 mei 2019. Deelname aan het NK Zware Tour vereist een minimum score van 69%. De toekomstige bondscoach zal de te behalen percentages kunnen bijstellen.

Om geselecteerd te zijn voor het NK jeugd is een minimum score vereist van 65%, te behalen tijdens de Nations Cup Children. Zowel de junioren als Young Riders dienen 67% te behalen. Voor het NK U-25 geldt een percentage van 67%.

Kampioenschapsbepalingen NK Dressuur 2019

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz