Op donderdagavond gingen veertien hengsten onder de digitale hamer in de allereerste KWPN Online Stallion Auction. Sinds afgelopen maandag was het mogelijk om te bieden op de hengsten die allemaal op de eerste bezichtiging zijn geweest.De gemiddelde prijs van de hengsten bedroeg in deze eerste editie bijna 11.000 euro, de totale omzet kwam uit op 151.050 euro.

De hengst met het hoogste bod was de Charmeur-zoon Le Charmeur. Voor hem werd 20.000 euro geboden. Glamourdale-zoon Lamourdale H verwisselt voor 18.250 euro van eigenaar en vertrekt naar België met het oog op de sport. Tot die tijd blijft hij op stal bij Gertjan van Olst, waar hij verder wordt opgeleid. Ook enkele springpaarden vertrekken naar het buitenland. Arezzo VDL-zoon Lest Best is aangekocht door een Amerikaanse bieder en de Royal Feu S.F.-zoon gaat naar China.

De eerste volgende veiling is de KWPN Select Sale. De KWPN Select Sale organiseert in 2019 alweer haar negentiende editie op de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Op donderdag 31 januari en zaterdag 2 februari komen de collecties spring- en dressuurhengsten onder de hamer van veilingmeester Frederik de Backer. Binnenkort volgt meer informatie over de collectie.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz