Kort nadat de Franse bond officieel bekendmaakte niet verder te gaan met bondscoach Philippe Guerdat, is ook de naam van zijn opvolger naar buiten gebracht: technisch directeur Sophie Dubourg. Gesprekken worden gevoerd met kandidaten voor de functie van bondscoach als ondersteuning van de technisch directeur.

De Zwitser Philippe Guerdat, vader van Steve en vroeger zelf internationaal springruiter die onder andere met de Marco Polo-merrie Pybalia in de jaren ’80 succes vierde, trad in 2013 in dienst als bondscoach voor de Franse springruiters. Hoewel het contract met de bod tot 2020 loopt, is een maand geleden door de bond besloten om afscheid van hem te nemen. Bekend is dat de Franse springruiters in groten getale achter hun coach stonden. Op een afscheidsbijeenkomst afgelopen maandag in Parijs waren veertig springruiters aanwezig.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz