De eerste klap is een daalder waard: Doron Kuipers liet vandaag geen misverstand bestaan over zijn bedoelingen in London. Met Freestyle won hij in Olympia de openingsrubriek over 1.45m. Maikel van der Vleuten werd derde met Beauville Z.

Doron Kuipers reed in deze twee fasen-rubriek Freestyle, de Cantos x Andiamo van Aniek Diks en Marcel Smits. Aniek nam het deel van Joop van Uytert over toen de KWPB-goedgekeurde Freestyle gecastreerd was. Overigens is hij nog beschikbaar bij Stal Brouwer. In februari bedacht Aniek dat Doron wel een goede ruiter voor hem zou zijn: “Hij heeft hem toen een keer geprobeerd en heeft hem meteen meegenomen. Ik had hem tot die tijd gereden, zeg maar van voor het verrichtingsonderzoek. Voor de eventule verkoop is het beter als hij met Doron op dit niveau loopt.”

Aniek (op de foto met Freestyle) is aanwezig in London en zag hoe haar paard eerste werd: “Hij moest bijna als laatste. Het plan was om deze proef te pakken. Doron heeft niet extreem hard gereden, maar Freestyle maakt veel meters met zijn galop. Ergens maakte hij ook een galopsprong minder en Doron kan gewoon heel vlot draaien. Gewoon strak gereden, zonder plat erop te gaan.”

Tweede werd de Ier Darragh Kenny met de AES-geregistreerde Billy Dorito, vierde de Amerikaanse partner van Nick Skelton Laura Kraut met de eveneens AES-geregistreerde SFS Vicomte, vijfde Shane Breen met Yacuma BK (Calvaro Z x Lacros).

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz