Dertien licensed hengsten, twee registered hengsten, een approved hengst en een elite hengst, dat was de oogst van de hengstenkeuring van het Anglo-European Studbook vandaag in Zuidbroek. Kampioen springen (foto) werd Chef of Flanders Field (Cicero x Indoctro) van Stal Renken uit Klijndijk, tot kampioen dressuur werd Frederic uitgeroepen, de Fürstenball x Stedinger van Stal Brouwer. De elite hengst is de 9-jarige Chickaboo van Doston Turgunboev, een Chaccomodo x Kornfink die voor Uzbekistan internationaal op het hoogste niveau springt. De approved hengst is Kitt SB, de Emir R x Sam R van Stal Brouwer.

Bert van den Oetelaar vormde samen met Robin Beekink en Kees van den Oetelaar de jury: “Zeker bij de springpaarden hebben we veel kwaliteit gezien: goede modellen, goed galopperen, goed springen. De Cicero-schimmel die we kampioen hebben gemaakt, is een paard met heel veel kracht en vermogen, heel goed van achteren op de sprong. Daarnaast was de Emir X Cassini een heel opvallende hengst. Bij de dressuur vonden we het gemiddelde iets minder maar de zwarte Fürstenball x Stedinger x Pablo van Stal Brouwer was een terechte dressuurkampioen. Een mooi beeld, heel lichtvoetig, goed lopen maar het model was iets beknopt. De nr. 19  Let’s Gamble (Gamble H x Chin Chan K) van Jan Brouwer zat er dicht tegenaan, had meer lengte in zijn lijf, kon goed bewegen maar mocht iets meer oprichting hebben. Over de hele lijn hebben we een heel fijne keuring gehad.”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz