Kevin Jochems heeft zojuist de Grote Prijs in Lier gewonnen. Met 81 2*-deelnemers was het een spannende strijd over 1.45m. Slechts 11 combinaties plaatsten zich voor de barrage, waarin Kevin de snelste was met de 9-jarige merrie Evita (Canturano x Farmer).

Kevin was complimenteus over het evenement in de Azelhof en over de kwaliteit van zijn merrie: “Het viel me op dat er heel goed gebouwd werd. Elf foutloze combinaties met 81 deelnemers is zeker niet te veel maar het was zeker geen lompe proef, het was zelf heel goed te doen, en er werden overal fouten gemaakt. Dat was van de week in de rankingproef ook al, ik geloof 100 starters en zo’n 10 in de barrage.  Heel blij met de proeven hier. Evita rijd ik sinds ik bij Leon Thijssen ben, zo’n anderhalf jaar geleden. Elke keer als ik ze inzet voor dit soort proeven, werkt ze enorm mee, dat is geweldig. Hier ging ze de eerste ronde heel safe foutloos en ze gaf me een goed gevoel. Dan weet je dat je kans hebt want ze is heel snel en voorzichtig.”

Volgende week is Kevin Jochems aan het werk te zien in het 2*-concours in de Peelbergen: “En dan houd ik ermee op voor dit jaar. M’n groom gaat dan een week met vakantie, ik heb niet echt een 5*-paard voor Mechelen, we beginnen in januari wel weer.”

Tweede in de Grote prijs werd de Belg Yves Vanderhasselt met Jeunesse (Eldorado van d Zeshoek x Quasimodo van de molendreef), derde de Belgische Ann Carton-Grootjans met Kai Licha de Karmel (Prince van de Wolfsakker x Quidam de Revel). Robert Vos werd met een fout in de barrage achtste met Diabeau (Vaillant x Conway).

Uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz