Bij het Belgisch Warmbloed Paardenstamboek (BWP) zijn de inschrijvingen voor de hengstenkeuring 2019 bekend. Voor 2019 wordt het record met 154 aangemelde hengsten opnieuw verbroken. Cornet Obolensky is met zes zonen weer de topaanvoerder, Cicero van  Paemel en Kannan leveren er elk vijf. Bij de dressuurhengsten hebben Apache, Heros Begijnhoeve en Finest elk twee zonen in de catalogus staan.

Bij de Tweede Fase van de BWP-Hengstenkeuring komen alleen de driejarige hengsten aan bod. Daarvan zijn er in de optie springen zeventig BWP’ers en 34 niet-BWP’ers aangemeld. In de optie dressuur zijn er vijftien hengsten aangemeld, waarvan drie BWP’ers en twaalf uit andere stamboeken. Zowel deze spring- als deze dressuurhengsten zijn aan het werk te zien van 17-19 januari in het Azelhof te Lier.

De ‘oudere’ hengsten komen rechtstreeks naar de Derde Fase (14-16 maart) in het Zilveren Spoor te Moorsele. Dit zijn er nog 35 (waarvan zeven in de dressuurrichting). Daarmee komt het totaal uit op 154 hengsten, die zijn aangemeld voor de BWP-Hengstenkeuring 2019.

Klik hier voor de volledige lijst

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz