Het hippisch kenniscentrum Equestrum komt toch niet naast de Lentiz-school in Maasland, maar in de Hooipolder in Den Hoorn, naast manege Chardon. Dat hebben de initiatiefnemers – onder meer bouwontwikkelaar Van Mierlo en Lentiz – afgesproken. De grond, nu in het bezit van Staatsbosbeheer, moet nog worden aangekocht.

Het kenniscentrum moet bedrijfsleven en onderwijs verbinden, zoals dat nu ook al wordt gedaan bij het World Horti Center in Naaldwijk. Daarnaast moet het een aanvulling worden op de paarden-topsportopleiding die leerlingen nu al kunnen volgen bij Lentiz.

De provincie Zuid-Holland heeft voor de ontwikkeling over een periode van drie jaar 300.000 euro beschikbaar gesteld, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag 150.000 euro en de gemeente Midden-Delfland heeft vanuit het innovatiebudget IODS 200.000 euro toegezegd.

Woningbouw in Maasland
De oorspronkelijke locatie in Maasland leidde begin dit jaar al tot zorgen bij omwonenden. Zo zou de komst van een kenniscentrum op die plek extra verkeer en bijbehorende parkeerproblematiek opleveren. Dat concluderen nu ook de initiatiefnemers. “Bij nader onderzoek bleek deze locatie minder geschikt voor de bouw van een dergelijk kenniscentrum en alle ontwikkelingen en faciliteiten die daarbij horen.”

De gemeente Midden-Delfland kiest in Maasland nu voor een andere invulling. “Op deze locatie heeft de gemeente nu de mogelijkheid om een mooie woonwijk te ontwikkelen, die aan de dringende woningbehoefte voldoet en past bij de kleinschaligheid van Maasland”, aldus wethouder Wendy Renzen.

De gemeenteraad van Midden-Delfland buigt zich komende dinsdag over de ontwikkelingen.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz