In Ermelo is de tweede competitiewedstrijd van de hengstencompetitie van start gegaan. Twee Gelderse hengsten kwamen van start in de klasse L en net als de vorige wedstrijd was de zege weer voor Wynton-zoon Ibsen B. Yardena van Es bracht het fokproduct van G.E.B. Voordes-Veeneman en B. Veeneman uit Beemte Broekland naar 79 punten.

“De proef was alweer beter dan de vorige wedstrijd. Ik had hem toen pas net te rijden en we beginnen meer een combinatie te worden. Vooral de galop voelde beter aan. In draf kan hij nog wat aan kracht winnen en de stap zou net wat losser mogen zijn. Het kan dus nog beter. Ibsen B  is een heel fijn paard om mee te werken. Hij doet goed zijn best”, meldt de amazone over de Wynton-zoon (uit Rosita keur pref sport-dres van Cabochon).

Vrolijk en meewerkend
Van Es had voorheen nog nooit een Gelders paard gereden. Door Ibsen B is zij enthousiast geraakt over het type. “Over het algemeen is hij heel braaf en meewerkend. Het is een vrolijk paard op stal en hij leert snel.  Ze zijn misschien net wat nuchterder dan een dressuurgefokt paard. De komende periode neem ik hem wat vaker mee in de reguliere wedstrijdsport. Afhankelijk hoe hij het werk aanpakt is dat in het M of in het Z. Ibsen B pakt de training goed op.”

76,5 punten voor Jupiler S
Charmeur-zoon Jupiler S (uit Chamanta elite IBOP-dres PROK van Jetset-D, fokker G. van der Es uit Een) kwam onder Marrit Reusien tot 76,5 punten.

Uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz