Het was de recent KWPN-goedgekeurde Blue Hors Zack-zoon Jameson RS2 die in de Anemone Horsetrucks Dressuur liet zien van een uitzonderlijk niveau te zijn. Marieke van der Putten bracht de voor een 10 galopperende hengst naar 94 punten.

“Het is gewoon een fantastisch paard, daar kan ik kort over zijn”, vertelt Marieke van der Putten enthousiast over het fokproduct van Stal 104. “Met losrijden had ik mijn handen vol. Het is natuurlijk een stuk kouder en hij is best wel veel hengst. Jameson RS2 is op dat moment wel een heel paard om te rijden. In de proef merk ik gewoon dat hij zijn concentratie vasthoudt, dat is wel heel bijzonder van zo’n paard. Ik had het gevoel dat ik hem mooi voor kon stellen.”

10 voor galop
De stap werd met een 8,5 als laagst beoordeeld. De draf leverde een 9,5 op voor de Blue Hors Zack-zoon (uit Atilinda M keur pref IBOP-dres sport-dres van Negro) en de uitmuntende galop kreeg weer een 10 toebedeeld.

Just Wimphof naar 87 punten
Just Wimphof, voorgesteld door Renate van Uytert – van Vliet werd met 87 punten beoordeeld. Daarmee bleef de De Niro-zoon (uit Rastede elite sport-dres IBOP-dres PROK van Riccione, fokker C. Rienks – Kramer) voor op For Ferrero. Deze door Kim Koolen voorgestelde For Romance-zoon (uit Dubai Millennium van Don Crusador, fokker Stal de Biebosschen) kwam tot 85 punten.

Uitslag

In de klasse Z/ZZ van de Anemone Horsetrucks Hengstencompetitie Dressuur liet Dinja van Liere met twee hengsten van zich horen. WK-medaillist Hermès trok de overwinning met 84 punten weer naar zich toe en Geniaal wist een plaats hoger te eindigen dan in de eerste selectiewedstrijd.

“Aan het begin van mijn proef met Hermès ging het alarm af en daardoor had ik net niet de aanspanning die ik in het losrijden wel had. We waren allebei even uit onze concentratie”, licht Dinja van Liere toe over de verrichting van de Easy Game-zoon (uit Bukkie keur pref EPTM-dres, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek). “Hij blijft zijn ding doen en goed opletten, al merk ik wel dat het veel beter kan. Het was zeker goed, maar net niet zo fijn als de verleden keer.”

Geniaal: een echt wedstrijdpaard
Vivaldi-zoon Geniaal liep volgens zijn amazone een sterkere proef. “We leren elkaar steeds beter kennen. Na afloop van de proef dacht ik dat hij het Hermès nog wel moeilijk kon maken. Het is een echt wedstrijdpaard. Geniaal bleef er goed aan trekken. In de draf bleef hij mooi aan het sjouwen en die galop is gewoon stoer.” Het fokproduct van de familie Traa kreeg 81 punten toebedeeld.

Trafalgar derde
De derde plaats was voor Glock’s Trafalgar (Totilas uit Paola van Lord Loxley), die onder Riccardo Sannavio tot 79 punten kwam.

Uitslag

Bij de vijfjarige dressuurhengsten werd de zege in de Anemone Horsetrucks Hengstencompetitie Dressuur gedeeld door Imposantos en In Style. Waar Bart Veeze de verleden competitiewedstrijd vooraan stond, moest hij die plek nu delen met Renate van Uytert – van Vliet.

“In Style ging eigenlijk heel fijn. Ik heb echt lekker gereden”, steekt Renate van Uytert – van Vliet van wal. De Eye Catcher-zoon (uit Sissy van Lorentin I, fokker Joop van Uytert) scoorde een 9 voor de draf, de galop en de algemene indruk, waarbij jurywoordvoerder Adriaan Hamoen meldde te hebben genoten van het duo.

Schepje bovenop
De hengst scoorde voor de stap een 8,5. Een onderdeel dat volgens de amazone ook zeker beter kan. “Hij zou net wat gelatener kunnen stappen en verbinding naar voren mogen maken. Als ik gewoon uitstap, lukt dat zeker. In de proef is hij zo ijverig dat het er net niet helemaal uitkomt. Al met al heb ik fijn gereden en ben ik zeker blij met deze overwinning. In Style geeft een superfijn gevoel en wil altijd zijn best doen. In de ring doet hij er nog een schepje bovenop.”

Indian Rock en Iconic B gedeeld derde
De derde plaats werd gedeeld door Indian Rock en Iconic B. Apache-zoon Indian Rock (uit Crisjena keur pref IBOP-dres van Vivaldi, fokker J. de Bruin uit Schelluinen) scoorde voor bijna alle onderdelen een 8,5, de galop werd met een 9 beoordeeld. Hamoen roemde het totaalbeeld van de door Emmelie Scholtens voorgestelde hengst. Iconic B (Bon Bravour uit Niniek STV keur pref sport-dres vvan Jazz, fokker stal de Beukenvallei) liet met Joyce Lenaerts een knappe verrichting zien en werd eveneens met 86 punten beoordeeld, waarbij de stap met een 9 een highlight is.

Uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz