Tijdens de KWPN Stallion Show in ’s Hertogenbosch wordt de ‘Horse of the Year 2018’ bekend gemaakt en ú kunt ervoor zorgen dat uw favoriet deze titel wint! Stem mee en laat ons weten naar welk van de genomineerde paarden uw stem uit gaat. Let op: u kunt maar één keer stemmen. Stemmen kan tot en met 31 december 2018.

De genomineerde paarden zijn:
Blue Hors Zack
Cekatinka
Cosmo
Verdades
Verdi
Zinius

Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz), gefokt door: B. wilschut, Bosschenhoofd

Met zo veel goedgekeurde zonen en nakomelingen op het internationale toneel heeft Blue Hors Zack bewezen over de juiste kwaliteiten te beschikken in zowel de fokkerij als de sport. Volgens zijn ruiter lijkt het alsof hij nog beter presteert met publiek.

Cekatinka (King Kolibri x Julio Mariner), gefokt door: J.W. Greve, Haaksbergen

Het KWPN neemt momenteel de koppositie in op de WBFSH-ranking eventing. King Kolibri-dochter Cekatinka heeft daarin een heel belangrijk aandeel, zij is met een tweede plaats het hoogstgeplaatste KWPN-paard. Cekatinka schreef onder het zadel van Tim Price de overwinning van Military Boekelo 2017 op haar naam.

Cosmo (Van Gogh x Fruhling), gefokt door: S. Serrarens, Weert

Toen hij op 9-jarige leeftijd deelnam aan de Spelen in Rio de Janeiro, was Cosmo met zijn 21-jarige ruiter de jongste combinatie ooit op de Olympische Spelen. Inmiddels is de charismatische Van Gogh-zoon 11 jaar, en liep hij met Sönke Rothenberger al op vier internationale kampioenschappen.

Verdades (Florett AS x Goya), gefokt door: P. Crum, Herveld

De huidige nummer twee op de wereldranglijst dressuur is Laura Graves met haar KWPN’er Verdades. De ruin staat daarmee ook op nummer één in de WBFSH-ranking. Laura Graves brengt Verdades sinds 2014 uit op het hoogste niveau; met hun harmonieuze proeven laten ze de concurrentie zowel in Amerika als Europa versteld staan.

Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I), gefokt door: Veehandel Musterd, Hooge Zwaluwe

Verdi TN was jarenlang van onschatbare waarde voor het Nederlandse team. Onder het zadel van Maikel van der Vleuten sprong de KWPN-goedgekeurde hengst naar vele internationale overwinningen. Ook in de fokkerij laat Verdi TN zijn sporen na. Dit jaar wist de inmiddels 16-jarige hengst onder andere te imponeren op Spruce Meadows!

Zinius (Nabab de Reve x Kannan), gefokt door: M.M.A. Everse, Waddinxveen

Hij staat op de eerste plek in de WBFSH-ranking en rijgt met Harrie Smolders in het zadel de een naar andere overwinning aan elkaar: Zinius. De 14-jarige zoon van Nabab de Reve presteert al jaren op het hoogste niveau in de springsport, erg constant en succesvol.

Klik hier om te stemmen.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz