Tijdens de vergadering van de Wold Breeding Federation of Sport Horses in Boedapest werd niet alleen in de wandelgangen gesproken over het WK jonge springpaarden. Het kampioenschap wordt vanaf het begin in Lanaken gehouden op de domeinen van Stoeterij Zangersheide.

Vertegenwoordigers van diverse stamboeken gaven in Boedapest aan belangstelling te hebben om in de toekomst als gastheer van het kampioenschap op te treden. Het kampioenschap voor jonge dressuurpaarden wordt immers ook niet automatisch altijd op dezelfde plaats gehouden.

Zangersheide heeft de naam van het kampioenschap vast laten leggen als geregistreerde merknaam: FEI World Breeding Jumping Championships For Young Horses. De vertegenwoordiger van de FEI, de Hongaar Karoly Fugli (foto), antwoordde op vragen daarover dat er tot op heden geen aanvragen waren geweest. Als die er wel komen, wordt een oplossing gezocht voor de naam.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz