Op het hippisch centrum Lichtenvoorde startte de week met enkele éénster rubrieken.  In de hoofdrubriek, een 1.30m, hield de Ier Harrie Allen, een broer van Bertram, de concurrentie achter zich. Allen snelde naar de overwinning met de 11-jarige EH Quick Nina (Quidam’s Rubin).

Allen nam ruim één seconde voorsprong op Steven Veldhuis met de achtjarige Famariloma. In het zadel van de Azteca VDL-dochter stopte Veldhuis de klok in 27,72 seconden. Johan Worst volgde op de derde trede van het podium. Samen met de KWPN-merrie High Society Ws (v. Up To Date) klokte Worst foutloos af in 29,44 seconden. De top vijf bleef in Nederlandse handen. Harrie Wiering sprong naar de vierde plaats. In het zadel van Gweedore vd Groote Kamps Z (Glasfow v Merelsnest NOP) bleef hij Vincent Geerink met Beaumont (Vermont) voor.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz