De Haras du Bois Margot heeft bekend gemaakt dat de hengst Montender is op 24-jarige leeftijd overleden.  In 1994 werd de KWPN-hengst, Montender (Contender x Burggraaf) geboren  bij Johnny Visschedijk in Nederland. Montender was goedgekeurd bij het KWPN, Hannover, Holstein, Oldenburg en het Selle Francais. Als ververver van springpaarden en als topspringpaard was Montender van de bovencategorie.

Samen met Marco Kutscher in het zadel nam de hengst deel aan heel wat kampioenschappen. het duo sprong in de prijzen in oa. La Baule, Wiesbaden, Balve, Münster, Aken, Donaueschingen, Barcelona, enz. Montender schreef verschillende Nations Cup overwinningen op zijn naam en nam ook deel aan enkele wereldkampioenschappen en nationale kampioenschappen. In 2009 nam Henrik von Eckermann de teugels over als stalruiter bij Ludger Beerbaum.

In 2004 stond Montender vijfde op de wereldlijst van hengsten. Bekende nakomelingen zijn onder andeer HH Messenger (mv. Baloubet du Rouet), Monte Bellini (mv. Ramiro Z), Montendro I (mv. Polydor), Mylord Cornet (mv. Cornet Obolensky), Tokyo du Soleil (mv. Papillon Rouge).

Montender overleed in Frankrijk  ten gevolge van ouderdom.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz