De Duitse WK-winnares Simone Blum blijft de prijzen binnenhalen. Het jaar 2018 is ongetwijfeld het beste jaar uit haar carrière tot nu toe. De 29-jarige Duitse amazone haalt na haar overwinning in Tryon nu ook de FEI-onderscheiding als ‘Best Athlete’.

Na de Canadese Gail Greenough (in 1986) is Simone Blum pas de tweede amazone in de 65-jarige geschiedenis van het wereldkampioenschap springen die titel binnenhaalde.  “Ik ben erg trots om de Fosun best athlete te zijn, ik denk dat het een droom van iedere ruiter is”, zei Simone Blum in haar dankwoord. “Heel veel echt goede ruiters hebben de award al gewonnen, en ik wil iedereen bedanken. Het was fantastisch voor me en ik heb de beste fans en supporters. Dank u!!”

Longines Rising Star

Esmée Donkers, die dit jaar met Chaina twee maal individueel goud won op het EK dressuur voor Young riders in Fontainebleau en net als in 2016 en 2017 teamzilver, was genomineerd voor een FEI Award in de categorie ‘Longines Rising Star’. Ze won de prijs niet, die ging naar de Franse eventingruiter Victor Levecque.

Best Groom

In de categorie Best Groom won Lee McKeever. De Amerikaan is al 30 jaar de groom van McLain Ward. Ward en McKeever vierden samen veel successen zoals team goud met Clinta in Tryon, de wereldbekerzege in Omaha met HH Azur en de medailles op vier Olympische Spelen.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz