Een aantal maneges voor aangepast paardrijden heeft gezamenlijk de automatisering aangepakt. Afgelopen dinsdag werd het pilotproject afgesloten waardoor meerdere maneges gebruik kunnen gaan maken van de aangepaste manegemodule van HorseManager.

Anneke Berendijk van de Stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden) was een van de deelnemers: “We konden met ons werk gewoonweg niet uit de voeten met bestaande programma’s. Bij ons is het belangrijk dat alle bijzonderheden rond de ruiter en rond het paard vermeld moeten kunnen worden. Je kunt je voorstellen dat er rond een ruiter een heel netwerk van zorg aanwezig is. Daar kwam voor ons nog bij dat we in Nijmegen twee maneges voor iedereen met een beperking hebben samengevoegd wat betreft organisatie. Wij verzorgen het paardrijden voor zo’n 400 deelnemers per week, als schoolactiviteit of als dagbesteding. Sinds het samengaan in 2015 slingerden overal aantekeningen, we kwamen om in de briefjes, we raakten het overzicht helemaal kwijt. Door het gebruik van HorseManager hebben we de afgelopen week de laatste lijstjes weggegooid, heerlijk.”

De Stichting Parapaard heeft het project om de aanpassingen op het system te realiseren financieel ondersteund, samen met het NSGK (Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind). Ook HorseManager ondersteunt financieel de bij Parapaard aangesloten maneges om de aanvullende managemodule a €240,- per jaar niet in rekening te brengen.

 

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz