Grote evenementen worden steeds schaarser. Was Hippisch Festijn Grave enkele jaren geleden nog hét outdoor paardensportevenement van noord-oost Brabant, elk jaar weer is het moeilijker een vol programma te presenteren. Is de graspiste de boosdoener van de terugloop in deelnemers? In 2017 hebben de organisatoren van de wedstrijden van HFG, de Valianten in Heeswijk Dinther en Jumping Oss, beide zandpistes, een nieuwe competitie in het leven geroepen. Een hoofdsponsor / naamgever werd gevonden in Wetering Bodemtechniek uit Heesch.

De Wetering Bodemtechniek Trophy 2018 begint na 2 jaar inmiddels meer bekendheid te krijgen. Een behoorlijk gevulde prijzenpot en een sfeervolle finale zorgen ervoor dat ruiters expliciet kiezen voor die 3 wedstrijden om in aanmerking te komen om de finale te mogen rijden.

Hebben kleine wedstrijden die door verenigingen worden georganiseerd wel toekomst als de ruiter wekelijks kan starten op een top bodem op een high-end paardensport centrum? Samenwerken is daarom van levensbelang geworden. Als met name graspiste-wedstrijden niet iets extra’s brengen of gaan samenwerken, zijn de dagen geteld.

Drie wedstrijden tellen nu mee voor de Wetering Bodemtechniek Trophy. Wellicht sluiten er meer organisaties aan zodat de prijzenpot vergroot kan worden en de breedtesport zijn eigen Champions tour krijgt in de regio’s.

De Wetering Bodemtechniek Trophy 2019 staat alweer in de steigers in Oss, Heeswijk-Dinther en de finale in Grave.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz