Tijdens de Algemene Vergadering van de FEI in Bahrein werd op 20 november de 55-jarige Ingmar De Vos opnieuw verkozen tot FEI-voorzitter. De Vos is sinds 2002 de voorzitter van het FEI en is de 13de FEI-voorzitter sinds de oprichting van het FEI in 1921.

“Ik geloof in onze sport, onze gemeenschap en ons potentieel,” vertelt De Vos. “Het zijn spannende dagen voor onze sport. De hippische sport groeit dag na dag en onze leden breiden gestaag uit. De ‘sky is de limit’ voor onze zeven unieke disciplines.”

“Samen – het kernwoord – kunnen en zullen we de sport verder ontwikkelen. We zullen kosten noch moeite sparen om nieuwe fans, atleten en sponsors aan te trekken. Top sport is onze verantwoordelijkheid zodoende we de unieke aspecten van onze sport kunnen tonen.”

In zijn speech lichtte De Vos ook zijn prioriteit toe voor zijn nieuwe ambtsperiode: “Mijn grootste prioriteit is de paardengemeenschap samen te houden. Ervoor zorgen dat we als één grote ‘community’ samen werken. Immers; samen staan we sterk. Dit is niet de missie van mezelf, maar van de gehele gemeenschap. Ik ben dan ook blij dat ik hierin verder het voortouw mag trekken.”

De Vos wil tot 2022 verder werken aan de vijf steunpalen die hij introduceerde. Gemeenschap, sport, solidariteit, Hippische sport als Olympische disciplines en de core business: Paarden en partners.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz